Om 20:30 is het tijd voor muziek! Zes joekskapellen en zaate hermeniekes betreden het podium in het Baekerhoes en doen hun uiterste best om er één groot feest van te maken. Gezelligheid staat hierbij voorop. Natuurlijk heeft de joekskapel nog een aantal geweldige Limburgse artiesten weten te boeken voor deze avond.

labamba6_pixelstext650x433

Zowel de groep ‘Kartoesj’ als het Duo ‘La Bamba’ kennen we natuurlijk allemaal van het LVK waar zij ieder jaar weer een geweldig nieuw nummer presenteren. La Bamba is afkomstig uit Montfort en dit duo weet van ieder optreden een waar feest te maken! Ze presenteren dit jaar hun nieuwe CD, dus we rekenen alvast op een paar primeurtjes!

Kartoesj

 

 

Kartoesj vindt zijn oorsprong in Limbricht van waaruit in 1999 hun succes begon met de hit ‘Tam Tam’. Sindsdien hebben zij vele Limburgse podia gezien en hebben ze en geweldige sfeer kunnen brengen en hierbij ook schitterend meerstemmig zingen.

 

Kortom, deze artiesten alleen al staan garant voor een geweldige avond! Tel hierbij de geweldige kapellen en hermeniekes op die we mogen verwelkomen en de conclusie moet wel luiden dat dit een avond is om niet te missen!

 

 

 

De joekskapellen

Uit Echt mogen we liefst drie joekskapellen verwelkomen: bij Sus Scrofa zijn we enkele keren te gast geweest op hun jaarlijkse ZH-treffen. De Laatbleujers vierden vorig jaar hun 2×11 jarig bestaansfeest met een geweldig tentfeest in Echt. Natuurlijk is Repke Tepke er ook, die in 2006 op het door ZDGK georganiseerde Limburgs Kampioenschap Zaate Hermeniekes de titel mee naar Echt namen. Uit Nieuwstadt mogen we De Clevenie verwelkomen, die al sinds 1982 bestaan en nog steeds Nieuwstadt onveilig maken met dees daag. Kepel Goot Gemootj Weert vierde hun jubileum in 2004 met een schitterend kapellentreffen en zij komen ook de ‘sjaaj inhaole’. Joekskapel Waat Ein Herrie uit Roermond kennen we van de Kaketoes waar zij de muzikale sfeermakers zijn.

Natuurlijk is Maasbracht goed vertegenwoordigd deze avond: Z.H. St. Lazerus kennen we natuurlijk allemaal van onze eigen ‘vastelaovend’. ZDGK zelf heeft deze avond een heel speciale act: niet alleen de huidige leden, maar ook zoveel mogelijk oud-leden zijn bij elkaar getrommeld om een spetterend optreden te geven van de nummertjes van zowel toen als van nu.

Als uitsmijter zijn er ook optredens van La Bamba (Montfort) en van Kartoesj (Limbricht). Als dit geen spetterende avond wordt dan weten wij het ook niet meer… Dus hopelijk tot de 12e in het Baekerhoes! Meer info op joekskapel.nl

 

 

 

 

logo_Beakerhoes_comp

 

 

 

 

 

 

 

Meer informatie via zdgk2x11@joekskapel.nl of door telefonisch contact met H. Welters (0475 467085) of P. Janssen (0475 483274)